Tarieven / Overeenkomsten

Tarieven
De tarieven voor tandheelkundige zorg zijn landelijk bepaald door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). 
Een uitgebreide uitleg van de codes en tarieven kunt u vinden op: www.allesoverhetgebit.nl

Goed om te weten
Voor vergoeding door uw zorgverzekeraar is voor volwassenen vrijwel altijd een aanvullende tandheelkundige verzekering nodig. Het is aan te raden om de vergoeding van uw verzekeraar te controleren voordat u een bezoek brengt aan de praktijk. Bij tandheelkundige verzekeringen geldt geen eigen risico (het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering, niet voor de aanvullende tandheelkundige verzekering!)
De behandeling van kinderen tot en met 17 jaar door de mondhygiënist wordt 100% vergoed uit de basisverzekering en is voor de patiënt dus geheel gratis!
 
Zowel volwassenen als kinderen kunnen zonder verwijsbrief een afspraak maken bij de mondhygiënist. 
 
Overeenkomsten met zorgverzekeraars
Er zijn zorgverzekeraars die een overeenkomst aanbieden aan zorgverleners, dus ook aan mondhygiënisten. In de tandheelkunde wordt dat echter vrijwel niet (meer) gedaan. In zo'n overeenkomst wordt vaak afgesproken in welke gevallen de mondhygiënist de nota rechtstreeks kan indienen bij de zorgverzekeraar. 
Het wel of niet bestaan van een overeenkomst maakt niets uit voor de hoogte van de vergoeding van de behandeling (bij geen enkele verzekeraar).