Voor wie? 

"Een leven lang een gezonde mond!" 
... daarom is het voor iedereen verstandig om met regelmaat naar de mondhygiënist te gaan.

De mondhygiënist is dé preventiespecialist! Het voorkomen van problemen aan het gebit en omringende weefsels is de belangrijkste taak.

Kinderen: van jongs af aan...
Het is verstandig om problemen in de mond van jongs af aan te voorkomen. Dat begint dus al als kind!
Twijfelt u aan de tanvleesconditie of mondhygiëne van uw kind? Uw kind is van harte welkom bij de mondhygiënist! Tot 17 jaar wordt dit zelfs 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Er wordt met uw kind (en uzelf) gekeken of de mondhygiëne in orde is, er wordt besproken hoe alle plaatsen van het gebit het beste en makkelijkste onderhouden kunnen worden en of er speciale aandachtspunten zijn.Ook in een wisselgebit of tijdens een beugelbehandeling kan een bezoekje aan de mondhygiënist echt geen kwaad!

Volwassenen:
Als volwassene heeft u natuurlijk nog steeds een goede mondhygiëne nodig om problemen in de mond te voorkomen. Als er reeds een probleem in de mond bestaat, dan zal de mondhygienist curatief te werk moeten gaan, dat wil zeggen: het behandelen van het probleem met als doel de mond weer gezond te maken.
Het is zo dat mondhygiënisten het grootste deel van hun werktijd bezig zijn met curatieve behandelingen. Dat is best jammer, want het had meestal voorkomen kunnen worden met een goede mondhygiëne.
Het is best lastig om mondproblemen zelf waar te nemen, maar bij onderstaande problemen/klachten is het zeker raadzaam een afspraak te maken met de mondhygiënist:

  • bloedend tandvlees, bijvoorbeeld tijdens het poetsen, tijdens het eten of spontaan bijvoorbeeld 's morgens bloed op uw hoofdkussen
  • als het tandvlees rood, gezwollen of teruggetrokken is
  • als tanden/kiezen los gaan staan of bij het spontaan ontstaan van spleetjes tussen tanden/kiezen
  • als er vaak gaatjes ontstaan in het gebit
  • bij een slechte adem en/of een vieze smaak
  • bij verkleuring van de gebitselementen en/of van de tong
  • als tanden en/of kiezen gevoelig zijn

 

Gratis tandvleescheck tijdens de week van de mondhygiënist!

Misschien twijfelt u of het verstandig is om een afspraak te maken?
Tijdens de week van de mondhygygiënist is het mogelijk om een gratis tandvleescheck te laten doen door de mondhygiënist. Dit is een snelle manier om duidelijkheid te krijgen over de conditie van uw tandvlees. Tevens kijkt de mondhygiënist bijvoorbeeld naar de aanwezigheid van tandplak en tandsteen. U krijgt de bevindingen schriftelijk mee naar huis.